ua en ru

Заступник голови ВРЮ Удовиченко подав у відставку

Заступник голови Вищої ради юстиції, суддя Вищого господарського суду України Олександр Удовиченко подав заяву про припинення повноважень члена Вищої ради юстиції за власним бажанням.

Заступник голови Вищої ради юстиції, суддя Вищого господарського суду України Олександр Удовиченко подав заяву про припинення повноважень члена Вищої ради юстиції за власним бажанням. Про це повідомляє прес-служба ВРЮ.

Як вказано у заяві, її подано "з метою надання можливості з'їзду суддів України в нових політичних умовах вільно висунути та призначити членів Вищої ради юстиції".

Олександр Удовиченко був призначений членом Вищої ради юстиції на шість років рішенням X позачергового з'їзду суддів України, який відбувся 16 вересня 2010 р. Рішенням Вищої ради юстиції від 16 травня 2013 р. Олександра Удовиченка обрано заступником голови ВРЮ.

Зазначимо, у п'ятницю, 4 квітня 2014 р., глава люстраційного комітету при Кабінеті міністрів України Єгор Соболєв звернувся з "наполегливим проханням" до Верховної Ради і правлячої коаліції вже наступного тижня ухвалити закон, який передбачає не лише перевірку суддів, які санкціонували терор проти активістів Майдану, але й передбачає звільнення всіх членів Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.