ua en ru

Заступниця головного редактора "Українського радіо" заявила, що правоохоронці не пояснили їй причину обшуку

Заступниця головного редактора "Українського радіо" заявила, що правоохоронці не пояснили їй причину обшуку Фото: Світлана Мялик (facebook.com svetlana.mialyk)

Мялик не виключає, що обшуки можуть бути пов'язані з її журналістською діяльністю

Заступниця головного редактора "Українського радіо" Світлана Мялик заявила, що правоохоронці не пояснили їй причину обшуку. Про це журналістка заявила у коментарі РБК-Україна.

За словами Мялик, в ухвалі суду про дозвіл на обшуки у її квартирі було вказане її прізвище, а не когось із родичів.

"Нічого не вилучили. Все це мовчки відбувалося, вони нічого не пояснювали, з чим пов'язані обшуки, яка причина ... В ухвалі суду на обшук не йдеться про те, що це стосується когось з моїх родичів, там зазначено моє прізвище. Тобто того, що це пов'язано з одним з моїх родичів, ніде жодним чином не зазначено", - повідомила Мялик.

За її словами, обшуки проводили п'ятеро осіб, які згодом виявилися співробітниками прокуратури.

Журналістка зазначила, що один з її родичів дійсно працює у ДФС, однак не зрозуміло, яке вона має до цього відношення. За словами Мялик, останнім часом їй надходили погрози, а нещодавно хтось розбив її автомобіль.

Наразі юридичний відділ суспільного мовлення "Українського радіо" працює над подальшим юридичних захистом співробітниці. Мялик не виключає, що обшуки можуть бути пов'язані з її журналістською діяльністю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Генеральній прокуратурі України заявили, що обшуки в квартирі Мялик проводилися на підставі рішення суду від 24 жовтня 2017 року. ГПУ проводила обшук за місцем проживання співробітника територіального органу Державної фіскальної служби України в квартирі, що належить на праві власності громадянці України, яка працює в одному з українських ЗМІ.