ua en ru

Заступник голови ЦВК: відкликання депутатів протирічить європейським нормам

Заступник голови ЦВК: відкликання депутатів протирічить європейським нормам Фото: Андрій Магера

Магера заявив, що у Європі проти існування імперативного мандату у законодавстві України

Відкликання депутатів протирічить європейським нормам. Про це у Facebook написав заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера.

"На сьогоднішній день є кілька рішень і Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанської комісії), і Парламентської асамблеї Ради Європи щодо неприпустимості існування інституту відкликання депутата (імперативного мандату) у законодавстві України.

Неодноразово мав змогу спілкуватись на різних поважних заходах із представниками офісу Ради Європи в Україні і представниками "Венеціанки". Вони ледве стримували своє роздратування щодо "новел" у законі про місцеві вибори у вигляді імперативного мандату", - написав Магера.

Щодо законопроекту 3693. Є багато чинників, але зверну увагу лише на один із них.На сьогоднішній день є кілька рішень і...

Опубликовано Andriy Magera 23 декабря 2015 г.

Нагадаємо, Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект №3693 "Про внесення змін до закону України "Про статус депутатів місцевих рад" (щодо відкликання депутатів місцевих рад)".

Законопроектом пропонується врегулювати питання відкликання депутата місцевої ради як за народною ініціативою, так і з ініціативи партійної організації, яка висувала цього депутата.