ua en ru

Заступник голови ЦВК не виключає висунення "технічних" кандидатів для створення більшості у складі комісії на користь одного з кандидатів

Заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна не виключає, що на майбутніх парламентських виборах кандидати зніматимуть свої кандидатури, створюючи більшість у складі виборчих комісій на користь одного з кандидатів. Про це вона сказала на сьогоднішньому брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, відповідаючи на питання журналістів, чи повторюватиметься ситуація, що виникла на місцевих виборах в Обухові, коли кандидати знімають свої кандидатури, створюючи більшість на виборчих ділянках на користь того або іншого кандидата, Усенко-Чорна зазначила: "Практично моделювання таких ситуацій, звичайно, можливе і, власне кажучи, на практиці такій ситуації виключити не можна".

Варто зазначити, що на виборах мера в Обухові за декілька днів до дня голосування 14 кандидатів у мери з розривом в один день написали заяви про те, що вони знімаються з гонки. Міськвиборчком оперативно прийняв ухвали про задоволення їх прохань, проте після відходу цих кандидатів люди, проведені з їх участю в міськвиборчком і дільничні комісії, залишилися продовжувати виконувати свої обов'язки: рахували голоси, підписували протоколи і голосували за те, щоб видаляти з приміщень, де підраховували голоси, неугодних.

Нагадаємо, на виборах мера Обухова переміг представник ПР Олександр Левченко.