ua en ru

Заступник голови Центробанку РФ в 2016 намагався влаштувати зустріч Путіна та Трампа

Заступник голови Центробанку РФ в 2016 намагався влаштувати зустріч Путіна та Трампа Фото: Володимир Путін і Дональд Трамп (kremlin.ru)

Це є важливим свідченням спроб Росії вплинути на кампанію Трампа

У травні 2016 року заступник голови Центрального банку Росії Олександр Торшин здійснив спробу влаштувати за вечерею зустріч глави РФ Володимира Путіна з Дональдом Трампом, який тоді ще боровся за право стати кандидатом у президенти від Республіканської партії. Про це з посиланням на джерела повідомляє The New York Times.

Зазначено, що свідчення про електронний лист, який від імені Торшина надійшов у команду Трампа, з'явилися в ході розслідування зв'язків команди американського президента з Росією в Сенаті США. Джерела стверджують, що Торшин пропонував організувати вечерю для Трампа і Путіна.

Як повідомляється, лист зрештою дійшов до верхніх поверхів команди майбутнього президента і з ним ознайомився зять Трампа Джаред Кушнер, який був одним із важливих співробітників передвиборного штабу кандидати в президенти США. Саме Кушнер, розповіли джерела, вирішив, що від пропозиції слід відмовитися.

Однак газета вважає, що лист є важливим свідченням спроб Росії вплинути на кампанію Трампа, незважаючи на те, що зустріч так і не відбулася.

"Останні свідчення про Торшина, який є провідною фігурою в партії Путіна "Єдина Росія", свідчить про пряму участь високопоставленого російського чиновника в пропагандистській кампанії Кремля", - пише видання.

Як зазначається, лист став підставою для того, щоб юридичний комітет Сенату звинуватив Кушнера в приховуванні важливого ​​листування. Однак його адвокати відкинули це звинувачення, заявивши, що Сенат вимагав надати всі документи, що стосуються контактів Кушнера з представниками Росії, проте лист не було адресовано Кушнеру.

"Це не був контакт, дзвінок або зустріч за участю Кушнера", - заявив представник захисту і пояснив, що лист пройшов по довгому ланцюжку, перш ніж його побачив Кушнер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зять президента США Дональда Трампа Джаред Кушнер не передав до юридичного комітету Сенату США запитану інформацію про його зв'язки з Росією.