ua en ru

Україна і МВФ обговорюють умови перегляду програми співпраці

Україна і МВФ обговорюють умови перегляду програми співпраці Ілюстративне фото (facebook.com)

Україна і МВФ продовжують переговори про приїзд місії МВФ в Київ

Україна і Міжнародний валютний фонд (МВФ) продовжують переговори про приїзд місії МВФ в Київ для подальших переговорів у рамках програми співпраці між Україною і МВФ. Про це заявив глава Національного банку України (НБУ) Яків Смолій за підсумками проведених переговорів у Вашингтоні, повідомляє у Facebook прес-служба Нацбанку.

Зокрема, Смолій заявив, що Україна готова до реформ і має намір знайти спільне бачення перспективи подальшого співробітництва з МВФ.

"Українська сторона переконана у неминучості реформ, які важливі для забезпечення макроекономічної стабільності та добробуту громадян у нашій країні, і тому повинні знайти з МВФ спільне бачення перспективи подальшого співробітництва. Ми віримо і зробимо все, щоб продовжити співпрацю і успішно реалізувати необхідні реформи ", - зазначив він.

Як зазначив голова української делегації, її склад є найкращим свідченням рішучих намірів української сторони завершити четвертий перегляд програми співпраці між Україною і МВФ найближчим часом.

У свою чергу, перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон повідомив про істотний прогрес з боку України в плані проведення реформ.

"Україна досягла суттєвого прогресу в стабілізації економіки і створення потенціалу для зростання. Міжнародна ситуація зараз сприятлива для реформ, тому важливо не втрачати часу. Ми готові допомагати Україні в забезпеченні успіху її реформаторських зусиль", - зазначив він.

У повідомленні наголошується, що зараз йде доопрацювання умов приїзду місії МВФ до Києва для подальшого співробітництва в рамках програми.

"Ми розробили спільну дорожню карту, отже, обидві сторони мають єдине бачення перспективи програми і наступних кроків. Ми віримо і зробимо все, щоб довести, що програми співпраці України з МВФ можуть бути успішними ", - зазначив Смолій.

#IMFWBmeetings #pressrelease Україна та МВФ обговорюють умови четвертого перегляду програми співпраці Україна та...

Опубліковано Національний банк України 22 квітня 2018 р.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, згідно з оприлюдненими прогнозами Міжнародного валютного фонду і Світового банку, економіка України в найближчій перспективі буде розвиватися в позитивному ключі.