ua en ru

Заступника голови МОЗ звинувачують у просуванні по службі члена родини

На третій день після призначення на посаду першого заступника міністра охорони здоров'я України Олександра Павленко лобіювала кандидатуру свого чоловіка на посаду головного лікаря в Центрі хірургії ока. Про це у сюжеті програми "Особливий погляд" на "5 каналі" заявив лікар-офтальмолог даного медичного закладу Фархад Хасан.

"Призначення Павленко відбулося 24 грудня 2014 р., 12 січня вона вже приступила до роботи, і вже через три дні, 15 січня, стала лобіювати свого чоловіка Нікоса Верещагіна, який працює в нашому відділенні, як кандидата на посаду головлікаря", - повідомив Хасан.

Експерти стверджують, що навіть у випадку, якщо факт перевищення повноважень і тиску з боку чинного заступника міністра з метою просування по службі членів своєї сім'ї підтвердити не вдасться, прихований факт роботи близьких родичів Павленко в системі охорони здоров'я є прямим конфліктом інтересів і порушенням Закону України "Про запобігання та протидію корупції", який і повинен обмежувати можливість подібних випадків.

Нагадаємо, 17 березня Генпрокуратура зажадала від МОЗ дисциплінарного стягнення для першого заступника міністра охорони здоров'я Олександри Павленко за незаконне суміщення адвокатської практики з роботою в міністерстві.