ua en ru

Матіос заявив про дві спроби замаху на нього і його дітей

Матіос заявив про дві спроби замаху на нього і його дітей Фото: Анатолій Матіос (УНІАН)

У зв'язку з цим Матіос виступає проти відкритого доступу до е-декларацій окремих військових прокурорів

Заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив про дві спроби замаху на нього і його дітей. Про це він розповів на слуханнях у комітеті Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції, повідомляє "Еспресо".

"У відношенні мене генеральним прокурором винесено постанову про забезпечення безпеки особи. Посягання на моїх дітей, з якими я не проживаю вже 10 років поспіль, дві спроби замахів, постійне шельмування у комерційних засобах масової інформації", - зазначив заступник голови ГПУ.

При цьому Матіос, відмовився розповісти додаткові подробиці ситуації з безпекою своїх дітей.

У зв'язку з цим головний військовий прокурор виступив проти відкритого доступу до е-декларацій окремих військових прокурорів, які працюють у зоні АТО. Він підкреслив, що є випадки викрадення їхніх родичів. При цьому, за словами Матіоса, держава не має ресурсу для охорони таких військових прокурорів.

Нагадаємо, в квітні Національне агентство по запобіганню корупції (НАЗК) пояснило вилучення з публічного реєстру е-декларацій прокурорів.

"Декларації ряду посадових осіб військової прокуратури були вилучені з Реєстру е-декларацій на підставі відповідного рішення про застосування спеціальних заходів забезпечення безпеки", - повідомляли у НАЗК.