ua en ru

Заступник голови Дніпропетровської ОДА назвав головні досягнення команди Коломойського

Дніпропетровська область перетворилася на своєрідний великий блокпост для країни, в якому всі від обласної адміністрації до звичайних громадян допомагають армії, щоб не допустити поширення тероризму і сепаратизму на решту території України.

Про це в інтерв'ю на Першому Національному телеканалі заявив заступник губернатора Дніпропетровської обл., лідер партії "Україна Майбутнього" Святослав Олійник.

Він розповів, що вважає стримування агресії зі сході головним досягненням команди Коломойського. Крім того, Олійник зазначив, що, незважаючи на кризову ситуацію в економіці України в цілому, Дніпропетровська обл. домоглася зростання ВВП та профіциту бюджету.

"В інших областях бачать, що в Дніпропетровську ефективно працює влада, адміністрація, що Дніпропетровськ ефективно вибудував оборону і економіку навіть в умовах загального падіння виробництва і товарообороту. Завдяки ліберальним правилам ми досягли збільшення виробництва і надходження податків до центрального бюджету. Причина цього - ліберальний підхід до економіки", - заявив політик.

"Це, по суті, функціональна система управління. Досить показати на нашому локальному прикладі, як працює така система, її переваги і запропонувати цю модель на загальнодержавний рівень. І тоді вже формувати партію. І так будується наша партія "Україна Майбутнього" - на ідеології лібералізму", - додав Олійник.

Політик підкреслив, що модель ефективного управління, вироблена в Дніпропетровську, може стати основою для реформи місцевого самоврядування в Україні.

"Дніпропетровщина зараз найважливіший регіон, який дозволяє всій країні розвиватися. Ми виробили формулу вирішення проблем - від рішення до результату. Така формула вимагає принципово іншої системи управління державою. Вся існуюча система є неефективною і вже двічі приводила до революцій. І вона нікуди не поділася - суть реформ в те, щоб змінити систему державного управління. Це ми робимо в Дніпропетровську, це і є децентралізація. Головна функція держави - швидко вирішувати життєві проблеми", - підкреслив він.

Крім того, відповідаючи на запитання про вибори, Олійник заявив, що побоюється повернення в політику представників минулого режиму.
"Вибори зараз - це другий фронт, на якому можливий реванш тих сил, проти яких повстали люди і які були переможені величезною ціною людських життів", - зазначив Олійник.