ua en ru

Заступника глави районного суду Одеси викрили на хабарі у 6 тис. дол

Заступника голови районного суду міста Одеси викрили при отриманні хабара у розмірі 6 тис. дол. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Встановлено, що зазначений служитель Феміди вимагав та одержав від громадянки за посередництва свого спільника неправомірну вигоду за прийняття рішення про задоволення цивільного позову та визнання права власності на нерухоме майно", - йдеться в повідомленні.

Посередник злочину був затриманий 18 березня 2015 р. після проголошення заздалегідь обумовленого рішення суду і передачі йому останньої частини хабара у розмірі 3 тис. дол.

В ході проведення обшуків вилучено предмет хабара: у службовому кабінеті судді - 2,5 тис. дол., у посередника - 1,9 тис. дол., в тому числі частина коштів, яка була передана раніше.

За вказаним фактом у Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

Відповідно до вимог закону слідчим готуються документи до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про відсторонення судді від посади.

Нагадаємо, у Запоріжжі СБУ затримала податківця на хабарі у 10 тис. дол.