ua en ru

Заступник генпрокурора США пропонував прослуховувати Трампа для підготовки імпічменту, - NYT

Заступник генпрокурора США пропонував прослуховувати Трампа для підготовки імпічменту, - NYT Фото: Дональд Трамп (flickr.com/thejointstaff)

Рід Розенштейн запропонував у минулому році таємно записувати президента

Заступник генерального прокурора США Рід Розенштейн запропонував у минулому році таємно записувати президента США Дональда Трампа в Білому домі. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела.

Зазначимо, Рід Розенштейн контролює розслідування справи про втручання РФ в американські вибори.

Згідно з даними, він вніс свої пропозиції навесні 2017 року після того, як Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі і "занурив Білий дім в хаос". Таким чином, Розенштейн планував "викрити хаос, поглинаючий адміністрацію" Трампа.

Повідомляється, що Розенштейн обговорював введення в дію 25-ї поправки до Конституції США для дострокового припинення повноважень Трампа.

Разом з тим, Розенштейн заперечує ці заяви. За його словами, стаття NYT "неточна і фактично неправильна".

Нагадаємо, Трамп підписав указ, який дозволяє ввести санкції проти іноземних компаній або осіб, які втручаються в американські вибори.

Радник з національної безпеки Джон Болтон заявив, що документ спрямований на те, щоб зупинити кампанію по дезінформації або будь-яку спробу маніпулювати результатами голосування.