ua en ru

Заступник генпрокурора розповів, що сприяло екстрадиції Каськіва

Заступник генпрокурора розповів, що сприяло екстрадиції Каськіва Фото: Євген Єнін (screeenshot YouTube/UMN)

Євген Єнін повідомив, що Каськів добровільно погодився на повернення в Україну

Екстрадиція екс-голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва стала можливою завдяки кільком чинникам, зокрема, відмові панамської влади в наданні йому політпритулку. Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін у ефірі "112 Україна".

"Будемо відверті, екстрадиції Каськіва сприяли кілька чинників, насамперед - панамська влада відмовила Каськіву у наданні статусу політичного біженця. Я повинен відзначити, що перебування в ролі біженця, навіть заможного, за кордоном досить дорого коштує. Людина просто побачила, що час йде до того, щоб все-таки суд ухвалив позитивне рішення щодо екстрадиції", - сказав він.

Зі слів Єніна, Каськів показав себе досить далекоглядним і дав добровільну згоду на повернення в Україну.

"Він використав цю ситуацію максимально на свою користь і спростив завдання собі і правоохоронцям, давши свою добровільну згоду на повернення в Україну", - зазначив заcтупник генпрокура.

Єнін також розповів, що спецоперація щодо екстрадиції Каськіва була масштабною.

"Спецоперація завершена. Від самого початку вона була неймовірного масштабу, оскільки ми залучали кількох наших міжнародних партнерів для встановлення місця перебування Каськіва, були задіяні унікальні ресурси. Це питання перебувало під нашим пильним контролем протягом усього року", - зазначив він.

Нагадаємо, в ніч на 1 листопада співробітники Генеральної прокуратури України та Служби безпеки екстрадували з Панами екс-голову Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва.