ua en ru

В Україну з Панами екстрадували Каськіва, - Луценко

В Україну з Панами екстрадували Каськіва, - Луценко Фото: Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

Каськів доставлений у Головне слідче управління ГПУ

В ніч на 1 листопада співробітники Генеральної прокуратури України та Служби безпеки екстрадували з Панами екс-голову Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва. Про це повідомляє генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

"Вночі 1 листопада спільними зусиллями ГПУ і СБУ з Панами в Україну екстрадовано колишнього голову Держкомінвестпроекту В. Каськіва, який підозрюється у заволодінні у 2012 році у змові з іншими особами коштами Державного бюджету України на суму близько 7,5 млн гривень", - написав Луценко.

Як я й казав з трибуни ВР: "Ніхто ніде не сховається" Вночі 1 листопада спільними зусиллями ГПУ та СБУ з Панами в Укра...

Опубліковано Юрієм Луценком 31 жовтня 2017 р.

За його словами, на даний момент Каськів доставлений у Головне слідче управління ГПУ, проводяться слідчі дії.

"Це перший випадок екстрадиції екс чиновника в Україні. Але не останній", - наголосив генеральний прокурор України.

Нагадаємо, в серпні 2016 року Генпрокуратура повідомила про затримання Каськіва панамськими правоохоронцями. Пізніше стало відомо, що суд Панами заарештував його на 40 діб. У вересні минулого року суд Панами обрав для Каськіва запобіжний захід у вигляді застави в 600 тис. Доларів. Уже в жовтні 2016 року Каськів вніс заставу і вийшов з в'язниці.

Відзначимо, в березні влада Панами відмовила Владиславу Каськіву в статусі політичного біженця.