ua en ru

Заступника голови Київської ОДА затримано на хабарі в 200 тис. гривень, - Аваков

Заступника голови Київської ОДА затримано на хабарі в 200 тис. гривень, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Наразі тривають 13 обшуків за місцями роботи та мешкання фігурантів в тому числі й у голови КОДА Мельничука

Заступника голови Київської облдержадміністрації Ігора Любка затримано на хабарі в 200 тис. гривень. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"09.09.2016 працівниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з ГПУ затримано заступника голови Київської облдержадміністрації Любка Ігора Віталійовича, який через посередника Пуденка Юрія Владиславовича - начальника управління Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 200 тис. грн від своєї підлеглої за безперешкодне переведення до іншого державного органу", - написав він.

Як зазначається, Любко спільно із губернатором Максимом Мельничуком місяць тому отримали непідтверджену інформацію відносно того що керівником Департаменту АПК області виплачено суму в розмірі 15 млн гривень фермерам у якості компенсації за бюджетною програмою, оскільки по їхньому розумінню така сума без відкату виплачена бути не могла, почали вимагати частину коштів які начебто отримала зазначена керівниця департаменту погрожуючи звільненням.

"В подальшому остання знайшла інше місце роботи, про що повідомила керівників. Любко за погодженням із губернатором вимагав зазначену суму за підписання розпорядження про звільнення із формулюванням яке не зашкодило б подальшому працевлаштуванню", - зазначив Аваков.

За повідомленням Авакова, наразі тривають 13 обшуків за місцями роботи та мешкання фігурантів в тому числі й у голови КОДА Мельничука.

ЗНОВУ ВИМАГАННЯ і ХАБАР! Вище керівництво Київської Облдержадміністрації .. 09.09.2016 працівниками Департаменту захис...

Опубліковано Arsen Avakov 9 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура викрила працівника Державної фіскальної служби України під час одержання 10 тис. доларів хабара.