ua en ru

Заступника глави ОПЗ Щурикова звільнено з-під варти через завершення терміну затримання, - НАБ

Заступника глави ОПЗ Щурикова звільнено з-під варти через завершення терміну затримання, - НАБ Фото: глава НАБ Артем Ситник

Судове засідання щодо обрання йому запобіжного заходу призначено на 11:00 понеділка, 18 липня

Першого заступника директора та першого заступника голови правління ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) Миколу Щурикова звільнено з-під варти через завершення терміну затримання. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національного антикорупційного бюро України.

"Незважаючи на те, що судовий розгляд клопотань детективів НАБ та прокурорів САП про обрання запобіжного заходу для С. Переломи та М. Щурикова розпочався у п’ятницю, 15 липня, та продовжився у суботу, 16 липня, та неділю, 17 липня, рішення про обрання запобіжного заходу щодо М.Щурикова досі не винесено. Відтак, вранці 17 липня відповідно до ст.208 КПК України, термін його затримання (72 години) завершився", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, наразі підозрюваний Щуриков звільнений з-під варти. Судове засідання щодо обрання йому запобіжного заходу призначено на 11:00 понеділка, 18 липня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Солом'янський районний суд Києва сьогодні, 17 липня 2016 року, обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою заступникові голови правління НАК "Нафтогаз", голові наглядової ради Одеського припортового заводу (ОПЗ) Сергію Переломі з можливістю внесення застави у розмірі 80 млн гривень.

Зазначимо, двох керівників ОПЗ було затримано за підозрою в розтраті.