ua en ru

Закупівельні ціни на зернові зросли з початку року на 16%

Закупівельні ціни на зернові зросли з початку року на 16% Фото: міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко

За словами Павленка, одним з головних чинників підвищення среднезакупочных цін на зернові культури стало відновлення практики відшкодування ПДВ при експорті

З початку 2016 року відновилася практика відшкодування ПДВ при експорті зернових і олійних культур, що стало одним з головних чинників підвищення середнезакупчных цін на зернові культури. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, передає прес-служба міністерства.

"За відсутності відшкодування ПДВ, експортери переводили цей грошовий вантаж малого та середнього виробника шляхом заниження закупівельних цін на суму невідшкодованого ПДВ. Невідшкодування ПДВ по суті було експортним митом на рівні 16,7%", - зазначив міністр.


Міністр також зазначив, що в результаті відшкодування ПДВ експортерам, з початку поточного року закупівельні ціни на зернові культури всередині країни зросли від 11% до 26%.

"У той час як світові спотові ціни з початку 2016 року знизилися на пшеницю до 7%, на кукурудзу до 2%, за даними світових бірж", - додав глава відомства.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко повідомив, що сільськогосподарський сектор України працює тільки на 50% потужності із-за застарілих методів і технологій.