ua en ru

Рада зможе остаточно закріпити курс на Євросоюз і НАТО з лютого 2018, - нардеп

Рада зможе остаточно закріпити курс на Євросоюз і НАТО з лютого 2018, - нардеп Фото: Ірина Фриз (solydarnist.org)

Рішення щодо курсу України на інтеграцію в НАТО має винести Конституційний суд

На закріплення зовнішньополітичного курсу на Євросоюз і НАТО в Конституції України знадобляться дві пленарні сесії Верховної Ради. Про це РБК-Україна розповіла голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат Ірина Фриз (БПП).

За словами Фриз, для затвердження запропонованих президентом Петром Порошенком змін потрібні дві пленарні сесії. Спочатку документ має набрати 226 голосів, після чого його передадуть в Конституційний суд.

"Впевнена, зважаючи на те, що сьогодні ми маємо повний склад Конституційного суду і у нас є голова суду, прийняття рішення з цього питання не буде загальмовуватися, і до наступної сесії парламент зможе отримати рішення з цього питання. А значить, на наступній сесії (з лютого 2019 року, - ред.) ми зможемо приймати це рішення в цілому", - уточнила парламентарій.

Нагадаємо, раніше Фриз заявила, що закріплення в Конституції України курсу на інтеграцію в Євросоюз і НАТО попередить реванш проросійських сил.

Зазначимо, на святкуванні Дня незалежності Петро Порошенко заявив, що наполягатиме на закріпленні в Конституції прагнення України приєднатися до Європейського союзу і НАТО.