ua en ru

Закріплення курсу до ЄС та НАТО в Конституції не потребуватиме референдуму, - нардеп

Закріплення курсу до ЄС та НАТО в Конституції не потребуватиме референдуму, - нардеп Фото: Сергій Березенко (РБК-Україна)

За словами нардепа, це питання перебуває в площині парламенту

Внесення змін до Конституції України в питанні закріплення курсу до НАТО та ЄС не потребує проведення референдуму. Про це повідомив заступник глави фракції "Блоку Петра Порошенко" Сергій Березенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ні. Процедура чітко говорить, що якщо вносяться зміни в преамбулу - конкретні статті і конкретні розділи, то референдум не потребується. Є чіткі розділи, зміни яких не потребують референдуму. Відповідно, це питання перебуває в площині парламенту. Президент свій крок зробив", - повідомив Березенко.

За його словами, народні депутати наразі очікують від комітетів ВРУ підготовку документів для розгляду питання внесення змін до Конституції у сесійній залі.

"Ми чекаємо, щоб цей тиждень - ще підготували всі відповідні документи для розгляду в залі. І вже перший (наступний, - ред.), щоб направити ці пропозиції президента до Конституційного суду. Ми готові голосувати", - додав він.

Нагадаємо, текст президентського законопроекту №9037 про внесення змін до Конституції України щодо незворотності курсу України на європейську і євроатлантичну інтеграцію оприлюднено на сайті Верховної ради. Проект було зареєстровано у ВР 3 вересня 2018 року.