ua en ru

Закони про вибори президента та про місцеві вибори – це істотний крок назад,- Ю.Ключковський

Закон «Про вибори президента» в редакції вересня минулого року і Закон «Про місцеві вибори» цього року - це істотний крок назад у розвитку виборчого законодавства, стверджує народний депутат України Юрій Ключковський. «І це не мої слова, це оцінка з боку європейських поважних експертів, Венеціанської комісії і Бюро демократичних інституцій прав людини ОБСЄ»,- наголошує Ю.Ключковський в ефірі радіо «Свобода».

«В мене переконання, що той хаос, який був на цих місцевих виборах, був навіть більшим, ніж його планували ті, хто хотів. І навіть ті, хто хотів в тій каламутній водичці ловити рибку - далеко не завжди давав собі раду з тим хаосом. Власне тому, що закон істотно недорегульовував процедури, а також відкривав широчезні можливості для зловживань, які не були порушенням закону формально. Дозволяв ці порушення»,- наголошує депутат Верховної Ради.- «...При ухваленні цього Закону «Про місцеві вибори»... більше тисячі поправок... практично всі були відхилені, там лічені одинички були враховані, і то не завжди в бік поліпшення».

Нагадаємо, що Юрій Ключковський, що є депутатом кількох скликань, був одним з розробників закону про вибори Президента України, за яким відбувалися вибори глави держави 2004 р.