ua en ru

Законпроект про подвійне громадянство може не стосуватися мешканців прикордонних територій, - нардеп

Законпроект про подвійне громадянство може не стосуватися мешканців прикордонних територій, - нардеп Фото: Ігор Кононенко

Виключення можуть стосуватися мешканців територій України, що межують з Угорщиною та Польщею

Робоча група, яка працює над проектом закону про подвійне громадянство, може зробити виключення для сусідніх країн, з якими Україна має двосторонні угоди. Про це сьогодні після засідання фракції БПП журналістам заявив заступник її голови Ігор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У робочій групі обговорюється питання про те, щоб зробити виключення по країнах, з якими підписані двосторонні угоди...Наприклад, Угорщина, Польща", - заявив Кононенко, зазначивши, що це допоможе вирішити питання що подвійного громадянства мешканців прикордонних областей.

За його словами, проект закону має пройти розгляд у комітеті до наступного сесійного тижня, після чого він буде винесений на розгляд Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко вніс до парламенту, як невідкладний, законопроект, яким просить депутатів внести зміни до діючого закону "Про громадянство України".