ua en ru

У законопроекті про реінтеграцію Донбасу з'явиться термін "окупаційна адміністрація РФ"

У законопроекті про реінтеграцію Донбасу з'явиться термін "окупаційна адміністрація РФ" Фото: Іван Вінник (Косарев Олександр/УНІАН)

Вінник заявив, що більше не буде "представництв парамілітарних утворень ДНР/ЛНР"

У законопроекті про реінтеграцію Донбасу з'явиться термін "окупаційна адміністрація РФ". Про це журналістам заявив секретар комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник.

"Більше не буде ніяких представництв парамілітарних утворень, так званих ДНР/ЛНР. Коли цей закон буде прийнятий, ми перестанемо згадувати так звані ДНР/ЛНР або будь-які натяки на них. Якщо буде бажання говорити про те, що відбувається на окупованій території, треба буде говорити "представники окупаційної адміністрації Російської Федерації". Це буде абсолютно правильна і виважена термінологія в контексті прийнятого законодавства", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет Ради з нацбезпеки включив питання Криму в законопроект про реінтеграцію Донбасу. Крім того, в законопроекті про реінтеграцію Донбасу також буде вказана дата початку окупації території України.