ua en ru

Законопроект про заборону розслідування закритих раніше справ має корупційні ризики, - G7

Законопроект про заборону розслідування закритих раніше справ має корупційні ризики, - G7 Фото: країни G7 занепокоєні українським законопроектом

Посли G7 стурбовані змістом законопроекту №6220

Посли країн G7 в Україні вважають, що законопроект про запровадження заборони на розслідування раніше закритих правоохоронними органами справ має корупційні ризики. Про це повідомляє посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа в Twitter.

"Посли G7 стурбовані змістом законопроекту №6220 і ризиком для боротьби з корупцією", - відзначив Чечіліа.

За його словами, перед "розглядом №6220 в Раді посли G7 вважають за потрібне проконсультуватися з вітчизняними та міжнародними партнерами".

Нагадаємо, в НАБУ стверджують, що прийняття закону № 6220 про зміни в КПК може заблокувати їх роботу.

"На розгляді у Верховній Раді перебуває проект закону, ухвалення якого може заблокувати розслідування правоохоронних органів, в тому числі НАБУ та САП. Йдеться, зокрема, про законопроект №6220… Так, наприклад, за умови ухвалення парламентом та набуття чинності згаданого закону НАБУ буде змушене припинити розслідування всіх епізодів злочинної діяльності, щодо яких існують або будуть винесені в майбутньому постанови слідчих будь-якого з наразі недореформованих правоохоронних органів про закриття проваджень", - відзначають в НАБУ.