ua en ru

Законопроект про спецконфіскацію може повернутися у ВР ще на цій сесії, - Мін'юст

Законопроект про спецконфіскацію може повернутися у ВР ще на цій сесії, - Мін'юст Фото: заступник міністра юстиції України Антон Янчук розповів про голосування за законопроект про спецконфіскацію

Законопроект про спецконфіскацію потрібно доопрацювати за змістом

Законопроект про спецконфіскацію має шанси повернутися в сесійний зал Верховної Ради ще на цій сесії. Про це заявив заступник міністра юстиції України Антон Янчук в ефірі "5 каналу".

"У цього проекту є шанси повернутися в зал в першу чергу, тому що реалії вимагають цього інструменту ... Він може повернутися в тому ж вигляді, але на іншій сесії. Якщо цей законопроект доопрацювати за змістом, то він може бути внесений ще на цій сесії", - заявив Янчук.

Під час голосування 8 грудня депутати провалили законопроект №5142 про дозвіл стягнення в державний бюджет активів громадян, придбаних на необгрунтовані доходи.

Документ розглядався в першому читанні. За основу проект закону підтримали лише 176 депутатів ВР при 226 необхідних. За направлення законопроекту на повторне перше читання в комітет проголосували 201, 212, 211 нардепів, за направлення суб'єкту законодавчої ініціативи - 212 парламентарів.

Законопроект передбачає дозволити конфіскацію активів у розмірі не менше 1 тисячі мінімальних зарплат (на даний момент близько 1 450 000 гривень). Разом з тим стягнення до держбюджету необгрунтованих активів пропонується дозволити й відносно іноземців, а також депутатів парламенту і суддів без зняття з них недоторканності.

Нагадаємо, раніше Володимир Гройсман заявив, що уряд не заперечує проти внесення поправок у законопроект про спецконфіскацію.