ua en ru

Законопроект щодо скасування пільг не буде розглянуто у ВР без текстів угод між Кабміном та громадськими організаціями, - Литвин

Проект закону щодо скасування пільг буде розглянуто у Верховній Раді (ВР) лише після отримання текстів угод між Кабміном та громадськими організаціями. Про це під час Погоджувальної ради заявив спікер ВР Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.
"Давайте спочатку отримаємо тексти угод від Кабінету міністрів, які підписали з громадськими організаціями і організаціями "афганців"... і лише потів будемо розглядати цей проект закону, - заявив Литвин. - Щоб не біло конфлікту, і щоб ми вийшли на прийнятне єдине рішення".
Нагадаємо, 30 вересня прем'єр-міністр України Микола Азаров від імені Кабінету міністрів підписав меморандуми з представниками всеукраїнських громадських організацій "афганців" та чорнобильців щодо врегулювання питань соціального захисту цих категорій громадян
9 вересня парламент прийняв у першому читанні законопроект № 9127, розгляд якого було ініційоване урядом, "Щодо гарантій держави щодо виконання судових рішень". Згідно з цим законопроектом, скасовуються соціальні пільги 16 категоріям громадян.