ua en ru

Законопроект про трансферному ціноутворенні в січні буде переданий до ВР, - Клименко

Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко прогнозує, що вже у січні ц.р. законопроект про трансферному ціноутворенні буде переданий на розгляд до Верховної Ради. Про це він заявив журналістам перед початком засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"У січні 2013 р. цей законопроект буде переданий до сесійної зали ... я завжди свої обіцянки і публічні заяви доводжу до логічного завершення", - сказав Клименко. Він також зазначив, що це була задача, яку Державна податкова служба ставила перед собою. "Ми розробили цей закон за допомогою провідних консультантів світу ... і провели грунтовну зустріч з представниками великого і середнього бізнесу, оскільки цей законопроект стосується, їх діяльності. Ми знайшли 100-відсоткове взаєморозуміння щодо норм цього закону. Щодо введення, щодо строків, способів адміністрування цього нововведення і це все акумульовано в цьому законопроекті", - сказав міністр.

За словами Клименка, в цьому законопроекті основні норми залишилися від раніше поданого документа. Однак були внесені деякі технічні правки за підсумками зустрічі з представниками великого і середнього бізнесу. "Ми контролюємо, на яких територіях контролюємо і як це буде - головні механізми, бізнес з нами 100-відсотково погодився", - сказав Клименко.

Він також зазначив, що прийняття цього проекту закону "дуже позитивно відіб'ється на бюджеті, тому що це перегруповування фінансових потоків, виходячи із соціальної справедливості". "Там, де є виробничі потужності, там повинен сплачуватися податок на прибуток, його основна частина", - сказав Клименко.

Читайте також: Трансфертне ціноутворення ускладнить роботу податковим "ухильниками", - учасник ринку