ua en ru

Активісти та члени комітету Ради з банківської діяльності створять робочу групу щодо валютних кредитів

Голова комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності, Член депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка заявив, що законопроект про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в гривню № 0960, який був ухвалений в першому читанні Верховної Ради України сьомого скликання, не буде підтриманий на засіданні комітету.

Учасники акції "Фінансовий майдан" та члени комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності домовилися створити робочу групу щодо вирішення питання валютних кредитів. Про це заявив голова комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності, член депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка під час зустрічі членів комітету з представниками ініціативної групи "Фінансового майдану", повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Як зазначається, учасники зустрічі домовилися винести питання, підняті протестувальниками, на найближче засідання профільного комітету, а також заслухати позицію і пропозиції керівництва Національного банку.

"Після обговорення вимог учасників акції було домовлено створити при комітеті робочу групу, до якої увійдуть по кілька представників вкладників і позичальників", - йдеться у повідомленні.

Рибалка також заявив, що законопроект про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в гривню № 0960, який був ухвалений в першому читанні Верховної Ради України сьомого скликання, не буде підтриманий на засіданні комітету.
Він зазначив, що комітет буде максимально співпрацювати з представниками "Фінансового майдану" і обов'язково розгляне усі законодавчі пропозиції, напрацьовані учасниками акції.

Нагадаємо, 3 липня 2014 р. народні депутати підтримали в першому читанні законопроект №4186а-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в гривню)". За відповідне рішення проголосували 243 нардепа.