ua en ru

Законопроект "Про Національну безпеку" буде підготовлений комітетом до другого читання протягом місяця

Законопроект "Про Національну безпеку" буде підготовлений комітетом до другого читання протягом місяця Фото: Андрій Тетерук (nfront.org.ua)

Комітет ВР готує низку поправок до законопроекту про нацбезпеку

Законопроект "Про Національну безпеку" буде підготовлений комітетом Верховної ради до другого читання за один місяць. Про це повідомив голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук, передає кореспондент РБК Україна.

Зокрема, за його словами, вже через два тижні комітет підготує окремі правки до законопроекту.

"Ми готові опрацьовувати будь-яку кількість правок, яка б поліпшила цей законопроект. Я впевнений, що ви побачите у відкритому режимі роботу комітету з питань нацбезпеки, який зосередив свою увагу на змістовності правок. Я не можу сказати, яке буде кількість правок через два тижні. За місяць ми будемо бачити сформовану позицію щодо цього законопроекту і підготовці до другого читання", - заявив Тетерук.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Верховна рада прийняла в першому читанні законопроект про нацбезпеки України (№8068). Відповідне рішення підтримали 265 нардепів.

Очікується, що прийняття документа дозволить підвищити ефективність реалізації державної політики у сфері національної безпеки. Закон також сприятиме забезпеченню надійного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони України, зокрема, з боку парламенту і громадянського суспільства.