ua en ru

Законопроект про держзакупівлі буде поданий в Раду в червні 2015 р., - МЕРТ

Законопроект про держзакупівлі буде поданий в Раду в червні 2015 р., - МЕРТ Фото: Айварас Абромавічус

Законопроект дозволить знизити корупційний ризик

Законопроект про державні закупівлі буде поданий до Верховної Ради України у червні 2015 р. Про це в ході засідання Кабінету міністрів заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ще в грудні подавався законопроект про держзакупівлі в парламент. На той момент було два в одному. Це було неправильне рішення. Ми відкликали цей законопроект, розділили його. В червні ми подамо новий закон про електронні закупівлі",- заявив Абромавічус.

За його словами, поліпшення будуть стосуватися і електронних, і звичайних держзакупівель. Міністр зазначив, що законопроект дозволить знизити корупційний ризик, спростити участь бізнесу в держзакупівлях, а також привести національне законодавство у сфері держзакупівель до міжнародних стандартів та європейських директив.

Зазначимо, сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав прийняти європейський закон про держзакупівлі.

"Ми в минулому році прийняли закон про держзакупівлі, але у нас виходить так: хотіли по-європейськи, а вийшло по-українськи. А я хочу так: хотіли по-європейськи, і отримали український за європейськими стандартами", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, в результаті реформи державних закупівель Україна зможе заощадити до 50 млрд грн на рік.