ua en ru

Законопроект про антикорупційний суд має бути змінено, - Світовий банк

Законопроект про антикорупційний суд має бути змінено, - Світовий банк Фото: Світовий банк (vsemirnyjbank.org)

Україна може не отримати 800 млн доларів у разі ухвалення закону в поточній редакції

Світовий банк надіслав Верховній Раді та Адміністрації президента України лист з попередженням про неприпустимість прийняття закону про антикорупційний суд в його нинішній редакції, передає "Європейська правда", в розпорядженні якої є копія листа.

Зокрема, Світовий банк попереджає, що законопроект про антикорупційний суд слід привести у відповідність до рекомендацій Венеціанської комісії, щоб отримати гарантії банку на 800 млн доларів.

"Законопроект потребує перегляду норм, які перераховані нижче, щоб він відповідав рекомендаціям Венеціанської комісії та задовольняв вимоги Світового банку про надання гарантій на суму близько 800 млн доларів на підтримку ключових реформ в Україні", - йдеться в документі.

Також повідомляється, що вимоги банку в основному збігаються з перерахованими у листі МВФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВФ може не погодитися з прийняттям проекту Порошенка про антикорупційний суд. Зауваження фонду розбито на три групи - по процедурі добору суддів, щодо положень закону, спрямованих на гальмування створення суду, а також щодо юрисдикції суду. Всього в документі - 9 системних зауважень.