ua en ru

Законопроект про антикорупційний суд буде прийнятий Радою протягом кільком місяців, - нардеп

Законопроект про антикорупційний суд буде прийнятий Радою протягом кільком місяців, - нардеп Фото: Артур Герасимов (rada.gov.ua)

Герасимов додав, що законопроект про антикорупційний суд є надважливим для України

Законопроект про антикорупційний суд буде прийнятий Верховною Радою України протягом кільком місяців. Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив голова фракції БПП, нардеп Артур Герасимов.

"Закон про антикорупційний суд буде ухвалений у Верховній Раді. Я впевнений, що вже найближчим часом ми включимо його у порядок денний і тоді відповідний комітет зможе його розглянути. Наразі експерти, які були причетні до розробки цього закону, проводять низку зустрічей з представниками різних фракцій парламенту для того, щоб відповісти на запитання, розвіяти велику кількість міфів, які існують навколо цього законопроекту і підсилити позиції під час голосування в залі. Тому я щиро вважаю, що ми його включимо, комітет розгляне, після того буде перше читання...Я вважаю, що це як мінімум 2-3 місяці", - заявив він.

Герасимов додав, що законопроект про антикорупційний суд є надважливим для України і його потрібно дуже уважно приймати, жодним чином не порушуючи українське законодавство і Конституцію.

"Після першого читання, за законом, має бути відведено 14 днів для внесення поправок. Як тільки ці поправки внесені, вони починають розглядатися комітетом і це теж як мінімум 2-3 тижні не менше. І після того буде іти ухвалення у другому читанні", - додав він.

The code has been copied to your clipboar

Нагадаємо, раныше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляв, що антикорупційний суд можна створити до кінця 2018 року.