ua en ru

Антикорупційний суд можна створити до кінця 2018 року, - Ситник

Антикорупційний суд можна створити до кінця 2018 року, - Ситник Фото: Артем Ситник (twitter.com/nab_ukr)

А керівник САП Холодницький вважає, що Антикорупційний суд у 2018 році не зможе запрацювати

Антикорупційний суд у разі прийняття відповідного закону можна створити до кінця 2018 року. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

"Я радий, що в парламенті вже є відповідний закон, внесений президентом. Він звичайно не є ідеальним. Я сподіваюсь що парламент прийме закон. Якщо цей закон прийняти у лютому, або березні, то суд можна створити до кінця 2018 року", - заявив він.

Крім того, Ситник наголосив, що без створення Антикорупційного суду робота антикорупційних органів не має сенсу.

"Без створення антикорупційного суду вся наша робота не має ніякого сенсу. На сьогодні арештовано багато майна, по справам, які вже в судах. Але вирішити питання щодо призначення покарань неможливо", - зазначив він.

Разом з тим, глава САП Назар Холодницький сумнівається у тому, що у 2018 році буде створено Антикорупційний суд.

"Я боюсь, що цей суд не зможе запрацювати у 2018 році. Конкурси мають бути більш складнішими, ніж в антикорупційну прокуратуру. Це все час, якого в нас немає. Я закликаю парламентарів, науковців зробити все можливе, щоб цей суд запрацював", - додав він.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко просить Верховну Раду України негайно розпочати розгляд законопроекту про антикорупційний суд.