ua en ru

Законодавство щодо прав переселенців потребує вдосконалення, - комітет Ради

Законодавство щодо прав переселенців потребує вдосконалення, - комітет Ради Фото: Людмила Денісова (facebook.com-denisovamlsp)

Деякі питання ВР не може вирішити, оскільки вони стосуються виключно повноважень Кабміну

Законодавство щодо прав внутрішньо переміщених осіб потребує вдосконалення. Про це заявила голова комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова, передає інформаційне управління Апарату ВР.

"Законодавство щодо прав внутрішньо переміщених осіб потребує ревізії та вдосконалення", - підкреслила Денісова під час координаційної зустрічі Радників з питань внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з народними депутатами фракцій і груп парламенту.

За її словами, у законодавстві прописаний механізм отримання статусу переміщеної особи, а зворотної процедури, яка при цьому не звужувала б права громадян, немає.

Денісова також пояснила, що сьогодні склалась така ситуація, що відмовившись від статусу переселенця, людина, по суті, відмовляється і від пенсії, бо Пенсійний фонд одразу ж вимагає паперову пенсійну справу, яку треба шукати на непідконтрольній території.

"Ми боремося за розв’язання цих проблем і використовуємо усі наші можливості, але деякі питання ми не можемо вирішити, тому що вони стосуються виключно повноважень Кабінету міністрів України", - наголосила парламентар.

Нагадаємо, раніше заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив, що участь внутрішньо переміщених осіб у виборах не є проблемою, проте Верховна Рада України повинна прийняти закон, який би уточнив деталі.