ua en ru

Для участі переселенців у виборах потрібен окремий закон, - Магера

Для участі переселенців у виборах потрібен окремий закон, - Магера Фото: Андрій Магера (facebook.com-andriy.magera)

Магера також сподівається, що Рада і президент знайдуть компроміс щодо складу ЦВК

Участь внутрішньо переміщених осіб у виборах не є проблемою, проте Верховна Рада України повинна прийняти закон, який би уточнив деталі. Про це сказав заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, передає "112 Україна".

"Щодо участі у виборах внутрішньо переміщених осіб я особливо проблеми не бачу, на рівні парламентського закону треба було б уточнити моменти щодо голосування виборців по мажоритарному округу, щодо місцевих виборів, треба знаходити компроміс, щоб не були порушені права внутрішньо переміщених осіб, з іншого боку, щоб держава не втручалася у місцеве самоврядування", - відповів Магера на питання, як будуть організовані вибори для переселенців.

Крім того, Магера сподівається, що Рада і президент знайдуть компроміс щодо бачення складу ЦВК, щоб наступні вибори були з оновленим складом.

"Політичні еліти повинні розуміти, що непризначення 13 членів ЦВК, як і звільнення 13 членів ЦВК ставить нашу країну в поганий стан для міжнародного співтовариства", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше Рада схвалила виділення більше 285 млн гривень на місцеві вибори.