ua en ru

Антикорупційне законодавство вже сформоване, - Гройсман

Антикорупційне законодавство вже сформоване, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман вважає, що антикорупційне законодавство вже сформоване

Прем’єр-міністр під час виступу на конференції у Вашингтоні розповів про антикорупційні кроки уряду

В Україні вже сформовано усе законодавство для ефективної боротьби з корупцією. Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час щорічної конференції Центру українсько-американських відносин Providing Ukraine with an Annual Report Card у м. Вашингтон у четвер, 16 червня, передає прес-служба Кабміну.

Зокрема, зі слів прем’єра, незабаром вступить у дію електронне декларування державних службовців, були відкриті усі державні реєстри та почнуть роботу новостворені органи, зокрема Національне агентство із питань запобігання корупції та голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.


"Фактично, кожен крок уряду так чи інакше б'є по корупції", - підкреслив він.

Гройсман також поінформував присутніх про перші дії Уряду щодо подолання корупції в економіці.

Серед прикладів таких кроків він навів систему публічних електронних закупівель ProZorro, впровадження єдиної ринкової ціни на газ, спрощення доступу ліків з-за кордону до України та підготовку до приватизації державних підприємств, що, на його думку сприятиме розвитку національної економіки.

На порядку денному, зі слів прем’єра проведення реформи української митниці та забезпечення прозорості її роботи.

Прем'єр-міністр сподівається, що втілення реформ зробить країну привабливою та припинить відтік громадян, особливо молоді, що залишають країну.

"Я не бачу жодних об'єктивних причин, щоб Україна була у зубожінні", - зауважив він.

Нагадаємо, Агентство міжнародного розвитку США (USAID) запланувало виділити Україні 142 млн доларів додаткової допомоги на реформи енергетичної галузі, судової системи і проведення децентралізації.