ua en ru

У законі про реінтеграцію Донбасу передбачать механізм верифікації виведення військ РФ, - нардеп

У законі про реінтеграцію Донбасу передбачать механізм верифікації виведення військ РФ, - нардеп Фото: ВРУ (РБК-Україна)

У законопроекті може бути розширення позиції щодо анексованого Криму

При підготовці до другого читання у проекті закону №7163 "Про особливості державної політики по забезпеченню сувернітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей" передбачать механізм верифікації виведення російських військ. Про це РБК-Україна повідомив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник.

"Міністр оборони і міністр внутрішніх справ на підставі своїх рапортів або в іншій формі, яку буде погоджено, будуть давати підтвердження, що з відповідних територій виведені російські війська", - повідомив Вінник.

Нардеп зазначив, що при підготовці до другого читання, за пропозицією президента, у законопроекті можуть бути розширення позиції щодо анексованого Криму.

За словами Вінника, наразі народні депутати подають свої правки до проекту закону щодо особливостей державної політики по забезпеченню сувернітету України над тимчасово окупованими територіями.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада України підтримала за основу законопроект про реінтеграцію Донбасу.