ua en ru

Закон про введення нового вихідного в Україні набув чинності

Закон про введення нового вихідного в Україні набув чинності Фото: новорічні свята (РБК-Україна)

В Україні вводиться новий вихідний - 25 грудня

Закон про введення нового вихідного в Україні (25 грудня - Різдво) набув чинності сьогодні, 2 грудня 2017 року.

Так, сьогодні в Україні набирає чинності Закон України №5496 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів", згідно з яким в Україні вводиться новий вихідний - 25 грудня (Різдво), а 2 травня стає робочим днем.

Нагадаємо, закон про введення нового вихідного в Україні опублікований у виданні "Голос України" від 1 грудня 2017 року.

Відзначимо, Верховна Рада України 16 листопада підтримала проект закону №5496 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів". Відповідний законопроект підтримали 238 нардепів. Так, згідно з законом, 25 грудня (Різдво за Григоріанським календарем) визнано офіційним святковим днем в Україні. Відповідно, 25 грудня в Україні буде вихідним днем.

Разом з тим, відповідним законом скасовується святковий день 2 травня, який тепер в Україні буде робочим. Так, законом внесено зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України, згідно з якими вважається святковим тільки 1 травня - День праці.

Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон 29 листопада 2017 року.