ua en ru

"Закон Савченко" у Раді планують скасувати в лютому, - Геращенко

"Закон Савченко" у Раді планують скасувати в лютому, - Геращенко Фото: Антон Геращенко назвав наслідки "закону Савченко"

На думку нардепа, Верховна Рада має виправити допущену помилку

Так званий "закон Савченко", який дозволяє передчасно звільняти засуджених за тяжкі злочини, може бути скасовано Верховною Радою вже в лютому 2017 року. Про це заявив народний депутат Антон Геращенко в ефірі телеканалу "112 Україна" ввечері 22 січня.

За його словами, так званий "закон Савченко" дозволив передчасно вийти на свободу "судді Зваричу, одіозним шахраям типу "доктора Пі" тощо".

"Верховна Рада має виправити допущену помилку (ухвалення "закону Савченко" - ред.), і в лютому цей закон буде скасовано", - пообіцяв нардеп.

Він також засудив публікацію списку українських заручників Надією Савченко.

"Савченко просили і попереджали, що публікація тих списків військовополонених, які вона оприлюднила, може негативно вплинути на хід переговорів щодо їхнього звільнення, але вона навмисно зробила це. Так само, як вона робить і інші речі. Виникає питання, чи вона це робить, бо не розуміє, чи дослухається до порад сторонніх осіб, що в підсумку призводить до погіршення ситуації в Україні", - наголосив Геращенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звільнені за "законом "Савченко" вчинили 1210 злочинів.