ua en ru

"Закон Савченко" можна застосовувати тільки для злочинів, які пов'язані з насильством, - Мін'юст

"Закон Савченко" можна застосовувати тільки для злочинів, які пов'язані з насильством, - Мін'юст Фото: Наталія Севостьянова

Законопроект з відповідними змінами вже знаходиться у Раді

Заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова заявила, що "закон Савченко" можна застосовувати тільки для злочинів, які пов'язані з насильством, передає "112 Україна".

"На сьогоднішній день закон Савченко треба оптимізувати до наших реалій. Треба залишити норму, яка пом'якшує термін тільки для тих злочинів, які не пов'язані з насильством. Цей проект довго в ВР, і ми вважаємо це та альтернатива, яка може запропонувати компроміс у цій ситуації", - зазначила заступник міністра.

При цьому вона підкреслила, що в пенітенціарній системі необхідно проводити реформи.

"У більшості країн світу немає таких довгих термінів ув'язнення, як в Україні, там набагато кращі умови. Тому Мін'юст разом з міністром Петренко почав реформу пенітенціарної системи... Радикально приймати закони в окремий момент без розуміння їх наслідків - це неправильно. Близько 45 тисяч осіб, за нашими підрахунками, підпадуть під дію цього закону. Більшість з них зможуть поступово вийти на свободу протягом наступних 10 років. І ми не знаємо, куди ми їх направляємо", - зазначила Севостьянова.

Нагадаємо, раніше радник глави Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що звільнені за "законом Савченко" здійснили в загальній сумі 1210 злочинів.