ua en ru

Закон про реструктуризацію валютних кредитів був помилкою Ради, - Порошенко

Закон про реструктуризацію валютних кредитів був помилкою Ради, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Закон ще не надійшов на підпис Президента

Прийняття закону № 1558-1 "Про реструктуризацію валютних кредитів" було помилкою Верховної Ради України. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу 1+1, яке вийшло в ефір сьогодні, 12 липня.
Президент висловив сподівання, що Верховна Рада перегляне своє рішення щодо зазначеного закону.

"Я сподіваюся, що у Верховній Раді знайдеться достатньо здорових сил для того, щоб виправити власну, м'яко кажучи, помилки. Якщо політичного духу у Верховній Раді не вистачить - я захищу Україну", - заявив Порошенко.

Президент повідомив, що до нього з Верховної Ради ухвалений закон ще не надійшов на підпис. За словами Порошенка, закон повинен бути розглянутий Регламентним комітетом Ради.

Глава держави підкреслив, що парламентарі прийняли це рішення виключно з популістських міркувань.

"Вони хотіли сподобатися людям, зробивши абсолютно безвідповідальне рішення. Люди, оплесків, яких вони чекали, відреагували з точністю до навпаки: ви - безвідповідальні, ви популісти, ви штовхнули країну у прірву", - сказав Президент, додавши, що лише для того, щоб виконати хоча б перші норми цього закону, країна повинна придбати від 7 до 10 мільярдів доларів, а це більше, ніж золотовалютний резерв України.

За словами Президента, виконати цей закон - значить повністю залишити країну без банківської системи, бо у банків немає таких ресурсів, і фактично ввергнути країну в хаос.

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус розкритикував закон № 1558-1.