ua en ru

Абромавічус розкритикував закон про реструктуризацію валютних кредитів

Абромавічус розкритикував закон про реструктуризацію валютних кредитів Фото: Айварас Абромавичус

У МЕРТ вважають, що Порошенко не повинен підписувати даний законопроект

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус розкритикував закон № 1558-1 "Про реструктуризацію валютних кредитів", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ні в якому разі не можна підписувати Президенту, чи не можна, щоб парламент переголосував цей законопроект "Про реструктуризацію валютних кредитів". Банки втратять 94 млрд грн. Про що ми говоримо? Які кредити за доступними процентними ставками взагалі в близькому майбутньому? Всі працюють, щоб стабілізувати ситуацію, щоб вже 4 місяці курс національної валюти як стабілізувався і весь бізнес, всі люди з полегшенням вже дивилися з якимось позитивом на найближчі майбутнє, і тут нам пропонують таке. 0,3% населення, які взяли ці кредити. Всі інші 99,7% мають за це заплатити. Це просто розуму незбагненно, і це неправильно", - заявив Абромавічус.

Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада України підтримала в третьому читанні і в цілому законопроект № 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті". За відповідне рішення проголосували 229 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Після цього рішення міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що втрати від реструктуризації валютних кредитів складуть 95 млрд грн, що загрожує банківській системі в цілому.

Зазначимо, що після цього у Раді запропонували переголосувати законопроект, а також розпочали збір підписів за те, щоб Президент України Петро Порошенко ветував цей законопроект. Також в Раді був зареєстрований проект постанови про скасування голосування за реструктуризацію валютних кредитів.

Сам Порошенко заявив, що незадоволений прийняттям закону про реструктуризацію валютних кредитів.