ua en ru

Закон про реінтеграцію Донбасу є технологією повернення окупованих територій, - Порошенко

Закон про реінтеграцію Донбасу є технологією повернення окупованих територій, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Закон про реінтеграцію Донбасу фіксує право України на самооборону

Закон про реінтеграцію Донбасу є технологією повернення окупованих територій під суверенітет України. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході виступу на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки, повідомляє прес-служба глави держави.

"Для нас ухвалений закон (про реінтеграцію Донбасу, - ред.) цінний насамперед тим, що він є по суті технологією повернення окупованих територій під суверенітет України. Радісне свято Дня Соборності буде для українців із гірким присмаком доти, доки чобіт російського окупанта топче українську суверенну землю Криму та Севастополя, Донеччини та Луганщини", - заявив Порошенко.

За словами глави держави, закон про реінтеграцію Донбасу, фіксує право України на самооборону і деталізує механізм його реалізації.

Також вказаний закон, за слвоами Порошенка, підтверджує пріоритетність мирного, політико-дипломатичного врегулювання.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що підпише закон про реінтеграцію Донбасу, щойно він надійде із Верховної Ради України.