ua en ru

Закон про реформу ГТС дозволяє почати переговори з партнерами з ЄС та США, - "Нафтогаз"

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що прийняття закону про єдину газотранспортну систему Верховною Радою України виводить процес реформування українського газового ринку на наступний рівень і робить можливим початок офіційних переговорів із зацікавленими компаніями з ЄС та США.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що прийняття закону про єдину газотранспортну систему Верховною Радою України виводить процес реформування українського газового ринку на наступний рівень і робить можливим початок офіційних переговорів із зацікавленими компаніями з ЄС та США. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАК.

"Прийняття цього законопроекту - це важливий крок, який дозволить зменшити ризики транзиту газу по території України, що виникли через загострення українсько-російських відносин", - заявив Коболєв.

У "Нафтогазі" впевнені, що залучення до управління газотранспортною системою України провідних західних компаній допоможе повноцінный інтеграції нашої країни в єдиний європейський енергетичний простір.

"Українська ГТС залишиться у державній власності. При цьому всі бізнес-процеси будуть побудовані за європейськими стандартами. Це зробить українську систему транспортування газу прозорою і зрозумілою західним партнерам", - зазначив Коболєв.

Повідомляється, що найближчим часом "Нафтогаз" має намір розпочати офіційні переговори з операторами газотранспортних мереж щодо їх участі в управлінні українською ГТС. Підписання відповідної угоди можливе тільки після його погодження Верховною Радою.

Нагадаємо, 14 серпня Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект № 4116а "Про внесення змін у деякі закони України щодо реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України". За відповідне рішення проголосували 228 депутатів. Згідно з прийнятим законом, іноземні компанії, які будуть претендувати на покупку частки української ГТС, зобов'язані оприлюднити всіх своїх кінцевих власників.