ua en ru

Закон про приватизацію держмайна направлено на підпис Порошенко

Закон про приватизацію держмайна направлено на підпис Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Рада прийняла закон про приватизацію держмайна 18 січня

Закон про приватизацію державного майна направлено на підпис президенту України Петру Порошенко. Про це свідчить інформація на сторінці закону на сайті парламенту.

Так, сьогодні, 8 лютого 2018 року, на підпис Порошенко було направлено проект закону №7066 "Про приватизацію державного майна".

"Прийняття закону дасть змогу уніфікувати та оптимізувати законодавство з питань приватизації, удосконалити механізми та процедури приватизації, прискорити процеси приватизації, підвищити економічну ефективність продажу об’єктів та збільшити надходження до державного бюджету", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Як зазначається, метою законопроекту є суттєве удосконалення, спрощення і скорочення процедур приватизації для досягнення високих темпів приватизації, прозорості та відкритості приватизаційного процесу, залучення широкого кола інвесторів до придбання державної власності.

У документі об’єднуються закони, що регулюють питання приватизації, в один законодавчий акт для формування ефективної правової бази у сфері приватизації.

Нагадаємо, 18 січня 2018 року Верховна Рада України на пленарному засіданні прийняла закон про приватизацію державного майна. За відповідне рішення проголосували 266 нардепів.