ua en ru

Закон про особливий статус діятиме після введення миротворців ООН на Донбасі, - Геращенко

Закон про особливий статус діятиме після введення миротворців ООН на Донбасі, - Геращенко Фото: миротворці ООН (wikimedia.org/Cpl. Janessa Pon)

За словами Геращенко, сьогодні Росія не готова робити жоден крок в цьому напрямку

Закон про особливий статус Донбасу вступить в дію тільки після введення миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної ради, народний депутат Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо змісту самого закону, то я нагадаю, що він може вступити в дію та стати реальністю тільки після демілітаризації Донбасу, деокупації Донбасу, закриття кордону. Очевидно, що сьогодні Росія не готова робити жоден крок в цьому напрямку. Тому, я вважаю, що імплементація цього закону по великому рахунку можлива лише після введення миротворчої місії на Донбас", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, 27 вересня міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Україна разом зі США, Францією і Німеччиною готує проект резолюції про введення на Донбас миротворчої місії ООН, який внесуть до Ради безпеки.

1 жовтня представник президента у Верховній раді, нардеп від БПП Ірина Луценко повідомила, що Велика Британія найближчим часом приєднається до проекту резолюції про миротворців ООН на Донбасі.