ua en ru

Клімкін заявив про підготовку резолюції щодо миротворців ООН на Донбасі

Клімкін заявив про підготовку резолюції щодо миротворців ООН на Донбасі Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Резолюцію готують Україна, США, Франція та Німеччина

Україна разом зі США, Францією і Німеччиною готує проект резолюції про введення на Донбас миротворчої місії ООН, який внесуть до Ради безпеки. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає "Укрінформ".

Клімкін зазначив, що на переговорах з главою МЗС Німеччини Хайко Массом і держсекретарем США Майком Помпео сторони підтвердили, що внесуть до Радбезу ООН спільну резолюцію. Він також зазначив, що члени Радбезу мають продовжувати тиск на Росію, так як вона "відбивається від будь цієї миротворчої операції".

Клімкін також відзначив необхідність міжнародної адміністрації на окупованому Донбасі та поліцейської місії.

"Оскільки інакше Росія й надалі буде намагатися керувати окупованими територіями, і вся ідея російської так званої "миротворчої операції" - це почати процес регіоналізації та федералізації України", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що президент Петро Порошенко на Генасамблеї ООН, закликав до введення миротворців на Донбасі.

До цього стало відомо, що Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина готові взяти участь в миротворчій місії ООН на Донбасі.