ua en ru

Закон "Про ефективне використання енергетичних ресурсів" буде прийнятий на початку 2014 р., – Держенергоефективності

Закон "Про ефективне використання енергетичних ресурсів" буде прийнятий напочатку 2014 р. Про це сьогодні на презентації "Національного плану дій з енергоефективності до 2020 р." заявив директор департаменту - головний державний інспектор з енергозбереження департаменту державного регулювання Державного агентства з енергоефективності (Держенергоефективності) Олександр Тронь, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, для ефективного залучення інвестицій необхідних для реалізації Національного плану дій з енергоефективності необхідно удосконалити законодавчу базу.

"На сьогоднішній день Агентством (Держенергоефективності) розроблено проект закону "Про ефективне використання енергетичних ресурсів". Цей закон уже знаходиться у Верховній Раді і поданий урядом, як першочерговий. Я думаю, що найближчим часом, уже на початку наступного року ми побачимо, якесь рішення Верховної Ради по цьому закону", - розповів Тронь.

Він також додав, що крім цього закону необхідне прийняття низки підзаконних актів. "Нам потрібно розробити низку підзаконних актів, все що стосується насамперед діяльності державно-приватного партнерства, все що стосується удосконалення системи стандартизації в Україні, це прийняття низки технічних регламентів", - розповів Тронь.

Своєю чергою, голова Держенергоефективності Микола Пашкевич зазначив, що Агентство розробило ще один законопроект необхідний для підвищення енергоефективності.

"Зараз готується проект закону, він був готовий, але на останньому комітеті (профільний парламентський комітет) був пересесений його розгляд на наступний період. Це проект закону України "Про енерго-сервісні компанії". Енерго-сервісні компанії повинні мати рівне поле як для бізнесу так і для бюджету, а для цього необхідно бюджетним організаціям мати можливість укладати довгострокові договори на виконання робіт по підвищенню енергоефективності і енергозбереження", - розповів Пашкевич.