ua en ru

Закон про вибори місцевих органів влади треба ухвалити у травні, - Гройсман

Закон про вибори місцевих органів влади треба ухвалити у травні, - Гройсман

Закон про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів треба ухвалити вже у травні 2015 р. Про це заявив голова Верховної України Володимир Гройсман сьогодні під час першого засідання експертної групи з питань підготовки законопроекту "Про вибори депутатів Верховної Ради Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", повідомила прес-служба голови парламенту.

"Я хотів би, щоб ми стали єдиною командою і розробили спільний проект закону. Закликаю вас попрацювати, щоб ми внесли в сесійний зал Верховної Ради до кінця квітня узгоджений законопроект і в травні прийняли його", - сказав Гройсман.

Він також доручив комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя розробити на базі одного з існуючих проектів єдиний законопроект, якій би відображав спільну позицію учасників експертної групи. Він запропонував обговорити попередню версію такого інтегрованого законопроекту на наступному засіданні через два тижні.

"Ми маємо створити таку виборчу систему, яка б відповідала запитам суспільства", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, як заявив раніше голова комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко, в Україні треба провести більше 200 місцевих виборів.