ua en ru

Закон про люстрацію переданий до Венеціанської комісії, - заступник голови моніторингового комітету ПАРЄ

Все українське законодавство має відповідати європейським та міжнародним демократичним нормам, тому закон "Про очищення влади" був переданий у Венеціанську комісію. Про це сказала депутат Верховної Ради, заступник голови моніторингового комітету ПАРЄ Юлія Льовочкіна.

"Дуже важливо, щоб все нове українське законодавство відповідало європейським і міжнародним демократичним нормам. Саме тому закон про люстрацію було передано до Венеціанської комісії для надання відповідного висновку", - сказала Льовочкіна.

Вона нагадала, що на закритому засіданні у вівторок, 30 вересня, моніторинговий комітет ПАРЄ одностайно проголосував за направлення цього закону у Венеціанську комісію. "Цю інформацію підтвердив глава моніторингового комітету ПАРЄ Штефан Шеннах заявивши, що передав до Венеціанської комісії закон "Про очищення влади", а також закони "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" та "Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької і Луганської областей", - підкреслила нардеп.

Вона також зазначила, що раніше депутат Ради Володимир Ар'єв повідомив про те, що Венеціанська комісія не буде розглядати закон про люстрацію. "Хотіла б нагадати, що вельмишановний Володимир Ар'єв не є членом Моніторингового комітету, і, в принципі, не може коментувати жодних рішень", - сказала Льовочкіна.
Вона порадила Ар'єву більш ретельно перевіряти інформацію, перш ніж робити будь-які заяви про ті, чи інші рішення такого авторитетного міжнародного органу як ПАРЄ. "Некомпетентність і безвідповідальність стали звичайним явищем для депутатського корпусу в Україні, але це абсолютно неприйнятно в ПАРЄ", - резюмувала заступник голови Моніторингового комітету ПАРЄ.