ua en ru

Закон про люстрацію може завадити Порошенку брати участь в президентських виборах, - Мірошниченко

Закон про люстрацію може позбавити народного депутата Перта Порошенка права брати участь в президентських виборах.

Закон про люстрацію може позбавити народного депутата Петра Порошенка права брати участь в президентських виборах. Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді України повідомив позафракційний народний депутат Юрій Мірошниченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найнебезпечніше, що говорять деякі експерти, що цей законопроект створює нерівні умови для конкуренції на президентських виборах. Зверніть увагу, що ті особи, які обіймали посади міністрів з 25 лютого 2010 р. до 25 лютого 2014 р. - а ви знаєте, що найбільш рейтинговий сьогодні кандидат на пост Президента України був міністром певний час - обмежуються в праві займати вищі посади в Україні. Тому навіть розмови про те, що дехто намагається усунути конкурентів на цих виборах вже кидає тінь на щирість такого роду ініціатив (законопроекту про люстрацію)", - заявив Мірошниченко.

Однак, за його словами, попри те, що існує декілька законопроектів про люстрацію, базовим для подальшої праці буде взятий саме законопроект, який може позбавити права Порошенка брати участь у виборах Президента України.

Мірошниченко вважає, що перед тим, як позбавляти когось посади, необхідно принаймні провести службове розслідування.