ua en ru

Закон про держзакупівлі забезпечить максимальну прозорість при процедурі їх проведення, - Тігіпко

Закон про державні закупівлі забезпечить максимальну прозорість при проведенні процедури закупівель. Про це сьогодні під час XI Міжнародного економічного форуму повідомив віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Позиція, яка була надзвичайно важлива по скороченню дефіциту бюджету - державні закупівлі. Для нас вкрай важливі конкурентні умови під час державних закупівель", - сказав Тігіпко.
За його словами, це дозволить економити бюджет з одного боку, і з іншого боку - стимулювати ефективних виробників.
"Велика проблема тут - корупція. Я чую багато розмов про те, що закон про державні закупівлі ідеальний, але наші зусилля будуть спрямовані на те, щоб всі змогли брати участь у державних закупівлях виключно на прозорих умовах. Максимальна прозорість в інтернеті та ЗМІ, і тоді ми отримаємо якість послуг", - підкреслив Тігіпко.
Нагадаємо, 2 жовтня в Україні в силу закон про держзакупівлі в одного учасника, який уточнює підстави для застосування процедури закупівлі в одного учасника. Закон також встановлює новий механізм застосування процедури закупівлі в одного учасника, згідно якому відсутня необхідність отримання погодження уповноваженого органу у сфері державних закупівель.